Vrijheidsdressuur

Dit is vooral leuk om te doen, voor jezelf en je paard.

Ik volg reeds jarenlang stages bij Nathalie Penquitt (D).
Een super horsewomen, met veel ervaring in het lesgeven.
Ze heeft vele goede boeken & dvd's (zie shop).

Vrijheidsdressuur bestaat voor mij onder de horsemanship oefeningen waarbij ik gebruik maak van de liberty level 3 - 4 van de parelli oefeningen en deze uitwerk tot het echt harmonisch dansen wordt.
Zie hiervoor de site van Pat Parelli.

In vrijheidsdressuur kan je ook volgende oefeningen (en nog vele andere) leren. Deze heb ik allemaal geleerd bij Nathalie Penquitt en volg ook haar systeem in mijn lessen en raadgevingen..

Alles draait bij deze oefeningen om "motivatie", hierbij gebruik ik dan ook de clickermethode om deze aan te leren. Het gaat veel vlotter, en je maakt het gemakkelijker en vooral leuker voor je paard om te leren.
Voorbeeld: Stel dat de kinderen in de klas iedere keer als ze een goed antwoord geven een snoepje krijgen, zouden ze net niet iets liever nadenken en zoeken naar het juiste antwoord?

Persoonlijk kan ik het niet vinden met trainers die werken met bit, hulpteugels e.a. om paarden truckjes aan te leren, alles moet op een paardvriendelijke rustige manier aangeleerd worden zonder het paard ergens toe te verplichten.

Gaëtina op stage met Nathalie Penquitt

(Klik op foto voor vergroting)

Havane op stage met Nathalie Penquitt

(Klik op foto voor vergroting)

Aanbiedingen

Klik hier om in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Klik hier om onze nieuwsbrieven uit het verleden te lezen.

Download de Flash Player om deze foto's te zien.

Ideal Home De Panne