Paarden

(Klik op foto voor vergroting)

 

Havane

  • Op 04/11/2002 werd Havane Level 1 Parelli
  • Op 12/09/2003 werd Havane Level 2 Parelli!! De eer is geheel aan haar!
    (Bekijk hier ons officieel L2-examen)

Wat een onmogelijke opdacht was in het begin hebben we samen toch gehaald!! Zonder van paard te veranderen en tegen alle (goedbedoelde) advies in om te stoppen met Havane en een ander paard te nemen voor de Parelli levels.
Ik wens ook Andy Booth te bedanken. Zonder al zijn advies, hulp, ... zou het ons niet gelukt zijn.

Een jaar later was Havane zelfs Level 3 op 2 oefeningen na !!! (Mag altijd nagevraagd worden bij Andy Booth in Haras de La Cense) Barel race heb ik niet willen doen uit respect voor Havane. En springen kon ze fysiek niet aan.
Andy was het ook mee eens met mijn beslissing, maar ik kon toen wel geen 'officieel' diploma krijgen. Mij een zorg, het paard komt op de eerste plaats!!
Ik merk trouwens dat de Parelli examens nogal versoepeld zijn de laatste jaren, misschien moeten we voor de eer toch nog eens iets tapen? Wordt vervolgd.

 

Gaëtina

Is een Lipizzaner ...

Gaëtina is ook op speciale manier bij mij terecht gekomen. Er belde mij iemand van het Antwerpse na een demo gezien te hebben van Havane en ikzelf, met de melding dat hij een Lipizzaner had waarmee hij niets meer kon aanvangen. En benieuwd was, wat ik met zo een paard kon aanvangen. Ik vond het voorstel nogal aanlokkelijk en ben gaan zien, met de trailer mee. Het enige wat ik Gaëtina zag doen was bijten en schoppen naar die beide heren. Maar wat zij niet zagen, is dat ze vriendelijk keek naar Amber, mijn dochter, die toen +/- 6 jaar was. Dat heeft mij toen laten beslissen haar te kopen.

Ik heb ze het eerste jaar vakantie gegeven in de weide tussen de andere paarden om opnieuw paard te worden. Ik heb ze toen ze 4 was, zadelmak gemaakt en opnieuw een jaar vakantie bijna niets mee gedaan.

Toen ze 6 jaar was (volwassen) ben ik met haar gestart en nu na 1,5 jaar, soms veel, soms weinig oefenen, heb ik een goed paard.

We leren samen héél veel en hebben ambitie in de oud klassieke rijkunst.

Regelmatig zal ik haar vorderingen hier melden of u kan onze belevenissen op stages lezen in "Vero's dierendagboek".

En beide heren kan ik alleen maar aanraden om eens rond te zien op de site en te ontdekken wat Gaëtina nu al allemaal kan! Het was dus géén slecht paard, maar het waren ...

 

Darco

Darco is een Belgisch warmbloed geboren in juni 1990

Darco is mijn eerste paard, ik kocht hem als veulen.
Samen hebben we reeds héél veel plezier gehad. Het is een echte knuffelbeer en hij gaat graag wandelen. Als we maar regelmatig stoppen om iets te drinken.
Door hem ben ik begonnen met Paardenfluisteren. Ik was op zoek naar een betere en zachtere relatie met mijn paard.
Onze eerste stage was bij Gail Yvey en dat was het begin, van jaren studeren, ervaringen opdoen.

Darco geniet nu van zijn welverdiende pensioen. Af en toe gaan we nog eens wandelen. Of doen we en beetje grondwerk. Soms mag mijn dochter Amber hem eens berijden. En natuurlijk wordt hij graag verzorgd door de kindjes.

(Klik op foto voor vergroting)

Aanbiedingen

Nieuwsbrief

Klik hier om in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Klik hier om onze nieuwsbrieven uit het verleden te lezen.

Contacteer ons

Download de Flash Player om deze foto's te zien.


Ideal Home De Panne
Facebook Vero's Horsemanshipschool