Ik heb een paard gekocht via een paardenhandelaar,

8 jaar, kende volgens de handelaar alles. De eerste weken ging het goed. Nu wil ze niet meer komen, en kan ik niets meer met haar aanvangen!

Helaas is dit meestal het geval wanneer een paard gekocht wordt via een dergelijke paardenhandelaar. Mensen verkopen hun paard aan een handelaar als ze niet meer tevreden zijn over het dier. Meestal zijn dit dan ook paarden met een “bagage” en vaak één of ander probleem.
Vooraleer je een dergelijk paard koopt, vraag je beter advies aan een horseman. Die persoon kan het paard uittesten en advies geven als het paard voor je geschikt is.
Om met dergelijke paarden om te gaan heb je kennis nodig! Kennis is kracht. Deze paarden hebben ook veel tijd nodig. Maar denk eraan, de tijd die je in je paard stopt krijg je in veelvoud terug.
De enige manier om dit probleem op te lossen is jezelf opleiden, het is niet de schuld van het paard. Een paard doet altijd wat hij denkt te moeten doen.
Je kunt opleiding volgen door bv een basis pakket aan te kopen en zelf langzaamaan aan de slag te gaan. En zo het vertrouwen en respect op te bouwen.
Je kan je paard ook in opleiding steken bij een horseman, die kan wel het paard sneller het vertrouwen teruggeven en de basis in je paard steken. Maar uiteindelijk moet je als eigenaar zelf de weg willen afleggen en de taal van het paard leren.
Het paard volledig opnieuw starten en opleiden is de boodschap.
Weldra kun je via de site onder de e-lessen zien op welke manier dit mogelijk is.

Terug naar overzicht

Aanbiedingen

Nieuwsbrief

Klik hier om in te schrijven op onze nieuwsbrief.
Klik hier om onze nieuwsbrieven uit het verleden te lezen.

Contacteer ons

Download de Flash Player om deze foto's te zien.


Ideal Home De Panne
Facebook Vero's Horsemanshipschool